Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pożywne danie. Każdy ma swój przepis na fasolkę po bretońsku. Ja robię ją w ten sposób. Jest to przepis który dostałam od mojej teściowej.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12555
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12555
Składniki
Fasolę wypłukać i zalać wodą. Powinna sięgać kilka cm ponad poziom fasoli. Jeśli fasola jest sucha, zostawić na lub na całą noc. Fasolę i udka zalać wodą, gotować na wolnym ogniu około 60 min. Udko wyjąć, obrać i pokroić, dodać do fasoli. Kiełbasę jeśli jest grillowana tak jak u mnie to pokroić w kostkę i dodać do fasoli. Jeśli kiełbasa jest świeża to można ja podsmażyć. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć, również dodać do fasolki. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i przyprawy według uznania. Wszytko razem gotować do miękkości, aż wszystkie smaki się połączą. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Możemy ją także zagęścić zasmażką. Smacznego!