Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pożywne danie. Każdy ma swój przepis na fasolkę po bretońsku. Ja robię ją w ten sposób. Jest to przepis który dostałam od mojej teściowej.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 473
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 473
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Fasolę wypłukać i zalać wodą. Powinna sięgać kilka cm ponad poziom fasoli. Jeśli fasola jest sucha, zostawić na lub na całą noc. Fasolę i udka zalać wodą, gotować na wolnym ogniu około 60 min. Udko wyjąć, obrać i pokroić, dodać do fasoli. Kiełbasę jeśli jest grillowana tak jak u mnie to pokroić w kostkę i dodać do fasoli. Jeśli kiełbasa jest świeża to można ja podsmażyć. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć, również dodać do fasolki. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i przyprawy według uznania. Wszytko razem gotować do miękkości, aż wszystkie smaki się połączą. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Możemy ją także zagęścić zasmażką. Smacznego!