Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 172
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 172
Składniki
Z podanych proporcji wyszły mi cztery spore miski zupy. Fasolę namoczyłam na noc. Następnego dnia opłukaną fasolę włożyłam do garnka dodałam dwa litry wody i wędzonkę- miałam mostek z kawałkiem boczku. Można użyć swojskiej wędzonej kiełbasy- wtedy najpierw trzeba ją obgotować 15 minut w 85 stopniach i wyjąc i w tym wywarze gotować fasolę. Dodałam jeszcze liście i ziele, i kmin. fasolę z wędzonką gotowałam 1 godzinę. po tym czasie fasola powinna być już miękkawa- ale nie powinna z niej schodzić skórka. Dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojone w kosteczkę warzywa. Po pół godzinie , gdy wszystko zmięknie a fasola zacznie się rozpadać dodałam otarty majeranek, sól i pieprz. Sól dodana na końcu jest lepiej wyczuwalna, nie wchłania się w warzywa, przez co ich smak jest bardzo delikatny. Smacznego :)