Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa fasolowa po meksykańsku ugotowana z fasoli białej i czerwonej, na wędzonym boczku, kiełbasie i konserwie drobiowej.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5987
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 56
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 124
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5987
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 56
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 124
Składniki
Fasole płuczemy w zimnej wodzie, moczymy całą noc (kilka godzin). Fasole zagotowujemy w wodzie w której się moczyły. Fasole gotujemy w nieosolonej wodzie przez godzinę. Po godzinie gotowania dodajemy pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę, konserwę, suszoną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową, ostry sos z papryczek i wszystkie suche przyprawy. Doprawiamy do smaku i gotujemy kolejne 30 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze gotujemy kilka minut. Ugotowaną zupę podajemy z pieczywem, najlepiej z domowego wypieku. Smacznego!!!