Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa fasolowa po meksykańsku ugotowana z fasoli białej i czerwonej, na wędzonym boczku, kiełbasie i konserwie drobiowej.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1483
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1216
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1333
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1018
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1483
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1216
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1333
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1018
Składniki
Fasole płuczemy w zimnej wodzie, moczymy całą noc (kilka godzin). Fasole zagotowujemy w wodzie w której się moczyły. Fasole gotujemy w nieosolonej wodzie przez godzinę. Po godzinie gotowania dodajemy pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę, konserwę, suszoną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową, ostry sos z papryczek i wszystkie suche przyprawy. Doprawiamy do smaku i gotujemy kolejne 30 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze gotujemy kilka minut. Ugotowaną zupę podajemy z pieczywem, najlepiej z domowego wypieku. Smacznego!!!