Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa fasolowa po meksykańsku ugotowana z fasoli białej i czerwonej, na wędzonym boczku, kiełbasie i konserwie drobiowej.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10325
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2958
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2051
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 786
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10325
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2958
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2051
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 786
Składniki
Fasole płuczemy w zimnej wodzie, moczymy całą noc (kilka godzin). Fasole zagotowujemy w wodzie w której się moczyły. Fasole gotujemy w nieosolonej wodzie przez godzinę. Po godzinie gotowania dodajemy pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę, konserwę, suszoną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową, ostry sos z papryczek i wszystkie suche przyprawy. Doprawiamy do smaku i gotujemy kolejne 30 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze gotujemy kilka minut. Ugotowaną zupę podajemy z pieczywem, najlepiej z domowego wypieku. Smacznego!!!