Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa fasolowa po meksykańsku ugotowana z fasoli białej i czerwonej, na wędzonym boczku, kiełbasie i konserwie drobiowej.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1286
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458001
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1544
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2317
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1286
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458001
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1544
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2317
Składniki
Fasole płuczemy w zimnej wodzie, moczymy całą noc (kilka godzin). Fasole zagotowujemy w wodzie w której się moczyły. Fasole gotujemy w nieosolonej wodzie przez godzinę. Po godzinie gotowania dodajemy pokrojony w kostkę boczek, kiełbasę, konserwę, suszoną włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową, ostry sos z papryczek i wszystkie suche przyprawy. Doprawiamy do smaku i gotujemy kolejne 30 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze gotujemy kilka minut. Ugotowaną zupę podajemy z pieczywem, najlepiej z domowego wypieku. Smacznego!!!