Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakoś dziś brak siły na cokolwiek ale jeść trzeba bo na chlebie jakoś tak nie bardzo kiedy człowiek nauczony gotowanego. Dlatego podam wam przepis na fajną zupę z fasoli którą robiłam na zimę, bo jakoś mrożona mi n ie smakuje i wolałam smaki lata zamknąć w słoiki, fasolka jest przepyszna choć od koncentratu smak kwaskowaty ale dobry zupa ze śmietaną wyszła słodko kwaśna smak niespotykany. Przepis na ta fasolkę wstawię na końcu ponieważ pochodzi ona z mojej strony na Facebooku.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13259
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4202
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43120
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 507
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 405
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 457
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13259
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4202
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43120
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 507
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 405
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 457
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać dowolne mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa na kości. Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, liść lubczyk - magii oraz natkę pietruszki i gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie fasolę ze słoika przelać na durszlak można opłukać zimną wodą. Tak przygotowana fasolę dodać do zupy i chwilkę pogotować, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą.
Gdy zupa gotuje się na wolnym ogniu w międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy ( aby śmietana się nie zważyła wystarczy dodać odrobinę cukru w czasie jej rozrabiania ). Zalać zupę i zagotować.
Na koniec dodać resztę natki pietruszki i również zagotować. Zupka wyszła bardzo smaczna.
Fasolka szparagowa w zalewie z koncentratem pomidorowym. składniki : 2,5 - 3 kg fasolki szparagowej zielonej, 3 łyżki soli. zalewa : 6 szklanek wody, 2 szklanki cukru, 2 szklanki octu, 2,5 łyżki soli, 2 szklanki oleju, 0,5 łyżki pieprzu czarnego, 2 ząbki czosnku. wykonanie : Fasolę oczyścić z końcówek, pokroić na mniejsze kawałki chyba że ktoś woli w całości. Nalać wody ponad fasolkę posolić i gotować na wolnym ogniu 20 minut, po tym czasie przelać na durszlak aby ociekała woda. Składniki na zalewę dodać do garnka zagotować. Następnie do słoików dać po cztery małe plasterki czosnku, nałożyć gorącą fasolkę pod pełno, zalać gorącą zalewą i szczelnie zakręcić. Wstawić do garnka ze ściereczką lub kotła, zalać wody pod pokrywkę i wstawić do gotowania, od czasu zagotowania zmniejszyć ogień i pasteryzować 25 minut. Można wyłożyć na ściereczkę do góry dnem lub pozostawić do wystygnięcia w garnku. Weki są dobrze przyjęte gdy pokrywka zassie do środka. Zalewy zawsze gotuję więcej aby nie zabrakło. Wyszło mi 6 słoików pół litrowych. Mam nadzieję że wyjdzie pyszna.