Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, bardzo smaczna zupa fasolowa ugotowana na uwędzonych plastrach schabu. Do ugotowania zupy nie używamy soli, gdyż zawarta sól w wędzonce i paście rosołowej jest wystarczająca, chyba że ktoś lubi więcej słoną, ten sobie dosoli.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1787
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14363
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19478
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1787
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14363
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19478
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13148
Składniki
Fasolę wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą, moczymy około 4-5 godzin. Po czasie moczenia, fasolę płuczemy pod zimną wodą i wrzucamy do garnka z 2 litrami wody. Gotujemy 1 godzinę, jeżeli fasola jest na 80 % miękka, dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, 2 łyżki suszonej włoszczyzny, liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową i 2 wędzone plastry mięsa. Dodajemy pozostałe przyprawy. Gdy wszystkie składniki zupy są miękkie to próbujemy smak zupy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku i kończymy gotowanie. Zupę nalewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!