Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca, gęsta zupa fasolowo-szpinakowa z curry. Idealna na zimowe obiady
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 498
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 156
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 296
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 164
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3885
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 498
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 156
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 296
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 164
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3885
Składniki
Por pokroić w półplasterki (tylko biała część), cebulę posiekać. W garnku rozgrzać olej, dodać pora i cebulę wraz z liściem laurowym i solą, smażyć ok 10 minut aż warzywa zmiękną. Dodać marchewkę, wymieszać, dodać kurkumę, curry i cayenne, smażyć kolejne 5 minut, dodać stary imbir i posiekany czosnek, smażyć 2-3 minuty. Dodać pomidory i rosołek oraz miód, gotować ok 20 minut aż marchewka zmięknie. Dodać fasolę, gotować 5 minut, dodać szpinak i wymieszać. Doprawić sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem w razie potrzeby.