Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca, gęsta zupa fasolowo-szpinakowa z curry. Idealna na zimowe obiady
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 934
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 934
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104820
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 401
Składniki
Por pokroić w półplasterki (tylko biała część), cebulę posiekać. W garnku rozgrzać olej, dodać pora i cebulę wraz z liściem laurowym i solą, smażyć ok 10 minut aż warzywa zmiękną. Dodać marchewkę, wymieszać, dodać kurkumę, curry i cayenne, smażyć kolejne 5 minut, dodać stary imbir i posiekany czosnek, smażyć 2-3 minuty. Dodać pomidory i rosołek oraz miód, gotować ok 20 minut aż marchewka zmięknie. Dodać fasolę, gotować 5 minut, dodać szpinak i wymieszać. Doprawić sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem w razie potrzeby.