Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca, gęsta zupa fasolowo-szpinakowa z curry. Idealna na zimowe obiady
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 115
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3774
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 223
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 178
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 115
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3774
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 223
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 178
Składniki
Por pokroić w półplasterki (tylko biała część), cebulę posiekać. W garnku rozgrzać olej, dodać pora i cebulę wraz z liściem laurowym i solą, smażyć ok 10 minut aż warzywa zmiękną. Dodać marchewkę, wymieszać, dodać kurkumę, curry i cayenne, smażyć kolejne 5 minut, dodać stary imbir i posiekany czosnek, smażyć 2-3 minuty. Dodać pomidory i rosołek oraz miód, gotować ok 20 minut aż marchewka zmięknie. Dodać fasolę, gotować 5 minut, dodać szpinak i wymieszać. Doprawić sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem w razie potrzeby.