Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę fasolową zazwyczaj gotuje się na kości wędzonej...Tym razem zrobiłam ją na gołębiu ;)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 213
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 929
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4026
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 213
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 929
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4026
Składniki
Z gołębia przygotować wywar. Następnie dodać namoczona wcześniej fasolkę i gotować z dodatkiem przypraw do miękkości. Boczek pokroić w paski, usmażyć i przełożyć do zupy.
Na wytopionym tłuszczu przygotować zasmażkę i przelać do zupy, zagotować. Do miseczki najpierw nałożyć makaron, potem zupę, do której należy wrzucić mięso obrane z gołębia. Można dodać nieco zieleniny. Smacznego!