Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupę fasolową zazwyczaj gotuje się na kości wędzonej...Tym razem zrobiłam ją na gołębiu ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10635
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9052
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10635
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9052
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Z gołębia przygotować wywar. Następnie dodać namoczona wcześniej fasolkę i gotować z dodatkiem przypraw do miękkości. Boczek pokroić w paski, usmażyć i przełożyć do zupy.
Na wytopionym tłuszczu przygotować zasmażkę i przelać do zupy, zagotować. Do miseczki najpierw nałożyć makaron, potem zupę, do której należy wrzucić mięso obrane z gołębia. Można dodać nieco zieleniny. Smacznego!