Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, bardzo smaczna zupa fasolowa ugotowana na wieprzowym mostku. Do ugotowania zupy nie używamy soli, gdyż zawarta sól w wędzonce i paście rosołowej jest wystarczająco na tyle że zupy nie potrzeba dosalać.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 3288
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 214
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5397
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5029
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 3288
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 214
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 5397
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 5029
Składniki
Fasolę wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą, moczymy około 4-5 godzin. Po czasie moczenia, fasolę płuczemy pod zimną wodą i wrzucamy do garnka razem z mostkiem wieprzowym z 2 litrami wody. Gotujemy 1 godzinę, jeżeli fasola jest na 80 % miękka, dokładamy ziemniaki, 2 łyżki suszonych warzyw, liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową. Wyjmujemy miękkie mięso, studzimy i oddzielamy od kostek, kroimy na kawałki. Dodajemy do gotującej się zupy oraz pozostałe przyprawy, lubczyk, dodajemy również łyżkę majeranku. Gdy wszystkie składniki zupy są miękkie to próbujemy smak zupy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku i kończymy gotowanie. Zupę podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego !!!