Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolówka z boczkiem to rozgrzewające i pyszne danie pełne warzyw i wyjątkowego smaku. Wędzony aromat mięsa łączy się ze słodyczą fasoli. Całość jest szybka i prosta w przygotowaniu – wystarczy zaledwie 40 minut, by wyczarować cały garnek zupy na dwa lub nawet na 3 dni. Z powodzeniem możesz ją także zamrozić na później.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5812
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9630
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5812
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9630
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 291
Składniki
Boczek pokrój w małą kostkę i podsmaż go w suchym, dużym garnku – do momentu wytopienia tłuszczu i chrupiącej konsystencji. Wyjmij mięso, pozostawiając tłuszcz.
Marchewkę pokrój w słupki lub plasterki. Seler pokrój w plasterki, a cebulę drobno posiekaj. Warzywa przenieś do garnka i smaż na dużym ogniu przez ok. 5 minut.
Dodaj wszystkie przyprawy i smaż całość przez kolejną minutę.
Wlej bulion i dobrze zeskrob szpatułką resztki przytwierdzone do dna.
Fasolę przenieś na sito i przepłucz ją pod bieżącą wodą. Dodaj ją do zupy razem z boczkiem. Doprowadź danie do wrzenia, przykryj garnek pokrywką i gotuj przez 10-15 minut, do miękkości warzyw.
Fasolówkę podawaj na ciepło, udekorowaną siekaną natką pietruszki.
Niewykorzystane resztki przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce przez maksymalnie 3 dni lub zamroź na okres do 3 miesięcy.