Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa , pyszna i grzejąca wewnątrzną wilgoć zupa zielona cebulowo imbirowa z dodatkiem kurkumy ... (skład zupy to cebula ze szczypiorem razem, korzeń imbiru, kilka pokrojonyc w drobą kostkę ziemniaczków, 1 liść zielonej kapusty, 1 łodyga selera naciowego, łyżeczka kurkumy, szczypta pieprzu, 1 marchewka, 2 suszone grzybki i bulion) - stosowanie przypraw typu Imbir , kurkuma i cebula jest znaną tradycją w leczeniu wielu dolegliwości od czasów starożytnych aż po dziś dzień (między innymi zodnie z zasadami Ayuverdy) Połączenie ich służy dobrze także na dolegliwości związane z Fybromyalgią i reumatyzmem , ktore to objawy nasilają się w czasie zmiennej pogody ... Inspiracją aranżacji dania jest starożytny taniec "dance dwarf from the Land of Spirit" (co w wolnym tłumaczeniu znaczy - "tańczący gnom z krainy ducha") taniec ten wykonywali między innymi faraoni, królwie i królowe .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11648
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11648
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Krojoną cebulę i inne warzywa podduszamy ok 5 do 10 minut na oleju , poczym dodajemy bulion , grzyby. Całość gotujemy jeszcze do wrzenia ... Danie serwujemy na gorąco.