Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra w smaku, ale przede wszystkim ma bardzo oryginalny wygląd.
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4170
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8584
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 864
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 951
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4170
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8584
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 864
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 951
Składniki
Ziemniaki (zwykłe i fioletowe) obieramy i usuwamy oczka. Kroimy w średniej wielkości kostkę. W garnku roztapiamy masło. Wrzucamy posiekany drobno czosnek i chwilę smażymy. Następnie wrzucamy ziemniaki i smażymy je przez około 5 minut co jakiś czas mieszając. Po tym czasie warzywa zalewamy bulionem, dodajemy ocet (aby zachować ładny kolor), zmniejszamy ogień, przykrywamy i gotujemy aż ziemniaki będą miękkie (około 30 minut).
Ugotowane warzywa ściągamy z ognia i wszystko dokładnie miksujemy. Doprawiamy śmietaną i przyprawami. Dokładnie mieszamy. Krem podajemy z posiekaną natką pietruszki i grzankami z serem. Smacznego ;)