Pyszna, prosta w przygotowaniu i bardzo zdrowa zupa pomidorowa w trochę innej wersji.
Fit zupa pomidorowa p arabsku
Składniki
- 1 litr wody
- 1 kostka rosołowa
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 mała cebula
- 1 duży ząbek czosnku
- 100 g kaszy bulgur
- 800 g pomidorów krojonych z puszki (pomidory musisz zmiksować)
- 400 g czerwonej fasoli w puszce
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka kurkumy
- 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego
- 0,3 łyżeczki pieprzu Cayenne
Składniki
- 1 litr wody
- 1 kostka rosołowa
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 mała cebula
- 1 duży ząbek czosnku
- 100 g kaszy bulgur
- 800 g pomidorów krojonych z puszki (pomidory musisz zmiksować)
- 400 g czerwonej fasoli w puszce
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka kurkumy
- 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego
- 0,3 łyżeczki pieprzu Cayenne

Etapy przygotowania
Do wody wrzucam kostkę rosołową i zagotowuję wodę wraz z kostką.
Kiedy woda się gotuje na patelni rozgrzewam 1 łyżkę oliwy z oliwek. Następnie dodaję cebulę i czosnek i smażę około 1 minuty, następnie dodaję kaszę bulgur i smażę jeszcze około 40 sekund.
Następnie wrzucam zawartość z patelni do garnka z bulionem, dodaję zmiksowane pomidory, czerwoną fasolę (całą zawartość, nie odsączaj fasoli), dodaję sól, pieprz i przyprawy. Gotuję około 30 minut. Zupa najlepsza jest 2 dni po przygotowaniu.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Lekka kolacja. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 162

Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 251

Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 4224

Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8747
Ostatnio komentowane przepisy

Lekka kolacja. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Dla zdrowia
Odsłon: 162

Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 251

Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Spaghetti
- Warzywa
- Papryka
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Oregano
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 4224

Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8747



Składniki
- 1 litr wody
- 1 kostka rosołowa
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 mała cebula
- 1 duży ząbek czosnku
- 100 g kaszy bulgur
- 800 g pomidorów krojonych z puszki (pomidory musisz zmiksować)
- 400 g czerwonej fasoli w puszce
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka kurkumy
- 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego
- 0,3 łyżeczki pieprzu Cayenne
Do wody wrzucam kostkę rosołową i zagotowuję wodę wraz z kostką.
Kiedy woda się gotuje na patelni rozgrzewam 1 łyżkę oliwy z oliwek. Następnie dodaję cebulę i czosnek i smażę około 1 minuty, następnie dodaję kaszę bulgur i smażę jeszcze około 40 sekund.
Następnie wrzucam zawartość z patelni do garnka z bulionem, dodaję zmiksowane pomidory, czerwoną fasolę (całą zawartość, nie odsączaj fasoli), dodaję sól, pieprz i przyprawy. Gotuję około 30 minut. Zupa najlepsza jest 2 dni po przygotowaniu.