Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni polskiej.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Flaki zalałem zimną wodą zagotowałem, odcedziłem, przelałem zimną wodą, gotowanie powtórzyłem. Wołowinę gotowałem w bulionie do miękkości wraz z liściem laurowym , zielem angielskim oraz ziarnami pieprzu. Warzywa tj. marchewkę, pietruszkę i selera umyłem ¾ starłem na tarce na grubych oczkach, pozostałą część pokroiłem „na zapałkę” . Por pokroiłem w talarki Oliwę rozgrzałem na patelni, wrzuciłem warzywa i smażyłem ok. 4 minuty, patelnię zdjąłem z ognia, dodałem oba rodzaje papryki w proszku, dokładnie wymieszałem. Dusiłem jeszcze kilka minut. Do podgotowanej wołowiny wrzuciłem przygotowane wcześniej flaki, dodałem podsmażone warzywa doprowadziłem do wrzenia. Doprawiłem solą, pieprzem, majerankiem, tymiankiem, imbirem, gałką muszkatołową i zgniecionym czosnkiem. Gotowałem do miękkości warzyw. Mąkę wymieszałem z 3 łyżkami śmietany, rozprowadziłem niewielką ilością bulionu, wlałem do flaczków, gotowałem 5 minut. Następnie dodałem resztę śmietany.