Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie boczniaka i drobiu.Danie dietetyczne,serdecznie polecam:)
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 362
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1426
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5573
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 255
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 362
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1426
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5573
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 255
Składniki
Umytego boczniaka pokroić w paski,czosnek drobno posiekać i razem podsmażyć na maśle. Dodać utartą marchew ,pietruszkę drobno pokrojoną i smażyć około 10min. Po tym czasie zalać wodą,około 1-1,5 litra ,dodać wcześniej upieczoną pierś porwaną na paski.Wrzucić ziele i liście laurowe. Dodać wszystkie przyprawy,kurkumę,imbir,czubrycę,pieprz,sól i gotować następne 10min. Przed końcem gotowania dodać majeranek roztarty w dłoniach,wtedy wydobywa się cały jego aromat. Zajadać z pieczywem.
Smacznego życzę!