Do góry

Zupy Przepis na:

Flaczki z boczniaka i piersi kurczaka.

Flaczki z boczniaka i piersi kurczaka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16230

Dodano:

Odsłon: 2656

Pyszne połączenie boczniaka i drobiu.Danie dietetyczne,serdecznie polecam:)

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umytego boczniaka pokroić w paski,czosnek drobno posiekać i razem podsmażyć na maśle.
    Dodać utartą marchew ,pietruszkę drobno pokrojoną i smażyć około 10min.
    Po tym czasie zalać wodą,około 1-1,5 litra ,dodać wcześniej upieczoną pierś porwaną na paski.Wrzucić ziele i liście laurowe.

    Dodać wszystkie przyprawy,kurkumę,imbir,czubrycę,pieprz,sól i gotować następne 10min.

    Przed końcem gotowania dodać majeranek roztarty w dłoniach,wtedy wydobywa się cały jego aromat.

    Zajadać z pieczywem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń