Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie boczniaka i drobiu.Danie dietetyczne,serdecznie polecam:)
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6789
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6789
Składniki
Umytego boczniaka pokroić w paski,czosnek drobno posiekać i razem podsmażyć na maśle. Dodać utartą marchew ,pietruszkę drobno pokrojoną i smażyć około 10min. Po tym czasie zalać wodą,około 1-1,5 litra ,dodać wcześniej upieczoną pierś porwaną na paski.Wrzucić ziele i liście laurowe. Dodać wszystkie przyprawy,kurkumę,imbir,czubrycę,pieprz,sól i gotować następne 10min. Przed końcem gotowania dodać majeranek roztarty w dłoniach,wtedy wydobywa się cały jego aromat. Zajadać z pieczywem.
Smacznego życzę!