Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie boczniaka i drobiu.Danie dietetyczne,serdecznie polecam:)
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 56
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 89
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 45
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 112
Składniki
Umytego boczniaka pokroić w paski,czosnek drobno posiekać i razem podsmażyć na maśle. Dodać utartą marchew ,pietruszkę drobno pokrojoną i smażyć około 10min. Po tym czasie zalać wodą,około 1-1,5 litra ,dodać wcześniej upieczoną pierś porwaną na paski.Wrzucić ziele i liście laurowe. Dodać wszystkie przyprawy,kurkumę,imbir,czubrycę,pieprz,sól i gotować następne 10min. Przed końcem gotowania dodać majeranek roztarty w dłoniach,wtedy wydobywa się cały jego aromat. Zajadać z pieczywem.
Smacznego życzę!