Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie boczniaka i drobiu.Danie dietetyczne,serdecznie polecam:)
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17056
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2463
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4633
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1815
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17056
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2463
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4633
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1815
Składniki
Umytego boczniaka pokroić w paski,czosnek drobno posiekać i razem podsmażyć na maśle. Dodać utartą marchew ,pietruszkę drobno pokrojoną i smażyć około 10min. Po tym czasie zalać wodą,około 1-1,5 litra ,dodać wcześniej upieczoną pierś porwaną na paski.Wrzucić ziele i liście laurowe. Dodać wszystkie przyprawy,kurkumę,imbir,czubrycę,pieprz,sól i gotować następne 10min. Przed końcem gotowania dodać majeranek roztarty w dłoniach,wtedy wydobywa się cały jego aromat. Zajadać z pieczywem.
Smacznego życzę!