Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
tarka o grubym oczku
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 489
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 985
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 181
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2712
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 489
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 985
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 181
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2712
Składniki
Żołądki wrzuca się na wrzątek na parę minut i tą wodę się wylewa. Teraz są ładnie obrane żołądki ale na wszelki wypadek. Do garnka daje się porcję rosołową i żołądki i gotuje 1,5 h z zielem i liściem. Warzywa do flaczków powinny być starte i drobno pokrojone. W wersji lekkiej dodaje się je na 30 minut przed końcem gotowania. Oczywiście warzywa można też podsmażyć. Po 1,5 h wyjmuje się korpus i żołądki. Można obrać mięso z korpusu a żołądki kroi się w paski. Mięso dodaje się do wywaru i całość można doprawiać, gałką, solą, pieprzem. Po wyłączeniu ognia dodaje się roztarty majeranek tak ilość aby był wyraźnie wyczuwalny w smaku i zapachu
Smacznego :)