Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
tarka o grubym oczku
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93932
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2728
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3543
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1639
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2319
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93932
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2728
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3543
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1639
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2319
Składniki
Żołądki wrzuca się na wrzątek na parę minut i tą wodę się wylewa. Teraz są ładnie obrane żołądki ale na wszelki wypadek. Do garnka daje się porcję rosołową i żołądki i gotuje 1,5 h z zielem i liściem. Warzywa do flaczków powinny być starte i drobno pokrojone. W wersji lekkiej dodaje się je na 30 minut przed końcem gotowania. Oczywiście warzywa można też podsmażyć. Po 1,5 h wyjmuje się korpus i żołądki. Można obrać mięso z korpusu a żołądki kroi się w paski. Mięso dodaje się do wywaru i całość można doprawiać, gałką, solą, pieprzem. Po wyłączeniu ognia dodaje się roztarty majeranek tak ilość aby był wyraźnie wyczuwalny w smaku i zapachu
Smacznego :)