Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
tarka o grubym oczku
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1295
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 231
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1295
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 43
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1298
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 231
Składniki
Żołądki wrzuca się na wrzątek na parę minut i tą wodę się wylewa. Teraz są ładnie obrane żołądki ale na wszelki wypadek. Do garnka daje się porcję rosołową i żołądki i gotuje 1,5 h z zielem i liściem. Warzywa do flaczków powinny być starte i drobno pokrojone. W wersji lekkiej dodaje się je na 30 minut przed końcem gotowania. Oczywiście warzywa można też podsmażyć. Po 1,5 h wyjmuje się korpus i żołądki. Można obrać mięso z korpusu a żołądki kroi się w paski. Mięso dodaje się do wywaru i całość można doprawiać, gałką, solą, pieprzem. Po wyłączeniu ognia dodaje się roztarty majeranek tak ilość aby był wyraźnie wyczuwalny w smaku i zapachu
Smacznego :)