Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
tarka o grubym oczku
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 58
Polecam na kolację.
Odsłon: 180
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 20
Zimą i na przedwiośniu na stołach królują bulwy i korzenie, a nie pomidory, c...
Odsłon: 58
Polecam na kolację.
Odsłon: 180
Lime Curd czyli Lemon Curd, ale z limonek ;). Krem świetnie sprawdzi się do l...
Odsłon: 20
Składniki
Żołądki wrzuca się na wrzątek na parę minut i tą wodę się wylewa. Teraz są ładnie obrane żołądki ale na wszelki wypadek. Do garnka daje się porcję rosołową i żołądki i gotuje 1,5 h z zielem i liściem. Warzywa do flaczków powinny być starte i drobno pokrojone. W wersji lekkiej dodaje się je na 30 minut przed końcem gotowania. Oczywiście warzywa można też podsmażyć. Po 1,5 h wyjmuje się korpus i żołądki. Można obrać mięso z korpusu a żołądki kroi się w paski. Mięso dodaje się do wywaru i całość można doprawiać, gałką, solą, pieprzem. Po wyłączeniu ognia dodaje się roztarty majeranek tak ilość aby był wyraźnie wyczuwalny w smaku i zapachu
Smacznego :)