Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta do przygotowania zupa.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1208
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5734
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18306
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1208
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5734
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18306
Składniki
Pałki kurczaka umyć, osuszyć. Włoszczyznę obrać. Przygotowane mięso i warzywa zalać dwoma litrami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, osolić i gotować na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, odcedzić rosół. Z pałek zdjąć skórę, mięso oddzielić od kości i pokroić w paseczki. Warzywa równie pokroić w paski. Rozdrobnione mięso i warzywa włożyć do rosołu. Masło utrzeć z mąką na gładką masę, włożyć do zupy, podgrzewać, mieszając, aż tłuszcz się rozpuści. Gotować kilka minut, pod koniec dodać przyprawy do smaku.