Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta do przygotowania zupa.
Galareta wieprzowa według przepisu mojej mamy. Taka galareta obowiązkowo u mn...
Odsłon: 179
Przygotowałam na popołudnie do kawy deserek z owocami , bitą śmietaną z masca...
Odsłon: 154
Galareta wieprzowa według przepisu mojej mamy. Taka galareta obowiązkowo u mn...
Odsłon: 179
Przygotowałam na popołudnie do kawy deserek z owocami , bitą śmietaną z masca...
Odsłon: 154
Składniki
Pałki kurczaka umyć, osuszyć. Włoszczyznę obrać. Przygotowane mięso i warzywa zalać dwoma litrami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, osolić i gotować na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, odcedzić rosół. Z pałek zdjąć skórę, mięso oddzielić od kości i pokroić w paseczki. Warzywa równie pokroić w paski. Rozdrobnione mięso i warzywa włożyć do rosołu. Masło utrzeć z mąką na gładką masę, włożyć do zupy, podgrzewać, mieszając, aż tłuszcz się rozpuści. Gotować kilka minut, pod koniec dodać przyprawy do smaku.