Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta do przygotowania zupa.
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 906
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1234
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 232
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 906
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1234
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 232
Składniki
Pałki kurczaka umyć, osuszyć. Włoszczyznę obrać. Przygotowane mięso i warzywa zalać dwoma litrami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, osolić i gotować na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, odcedzić rosół. Z pałek zdjąć skórę, mięso oddzielić od kości i pokroić w paseczki. Warzywa równie pokroić w paski. Rozdrobnione mięso i warzywa włożyć do rosołu. Masło utrzeć z mąką na gładką masę, włożyć do zupy, podgrzewać, mieszając, aż tłuszcz się rozpuści. Gotować kilka minut, pod koniec dodać przyprawy do smaku.