Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta do przygotowania zupa.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 70
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 70
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15374
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 282
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 70
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 70
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15374
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 282
Składniki
Pałki kurczaka umyć, osuszyć. Włoszczyznę obrać. Przygotowane mięso i warzywa zalać dwoma litrami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, osolić i gotować na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, odcedzić rosół. Z pałek zdjąć skórę, mięso oddzielić od kości i pokroić w paseczki. Warzywa równie pokroić w paski. Rozdrobnione mięso i warzywa włożyć do rosołu. Masło utrzeć z mąką na gładką masę, włożyć do zupy, podgrzewać, mieszając, aż tłuszcz się rozpuści. Gotować kilka minut, pod koniec dodać przyprawy do smaku.