Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta do przygotowania zupa.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4420
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12013
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5617
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4420
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12013
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5617
Składniki
Pałki kurczaka umyć, osuszyć. Włoszczyznę obrać. Przygotowane mięso i warzywa zalać dwoma litrami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, osolić i gotować na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, odcedzić rosół. Z pałek zdjąć skórę, mięso oddzielić od kości i pokroić w paseczki. Warzywa równie pokroić w paski. Rozdrobnione mięso i warzywa włożyć do rosołu. Masło utrzeć z mąką na gładką masę, włożyć do zupy, podgrzewać, mieszając, aż tłuszcz się rozpuści. Gotować kilka minut, pod koniec dodać przyprawy do smaku.