Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta do przygotowania zupa.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2356
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3524
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4307
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74372
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2356
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3524
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4307
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74372
Składniki
Pałki kurczaka umyć, osuszyć. Włoszczyznę obrać. Przygotowane mięso i warzywa zalać dwoma litrami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, osolić i gotować na małym ogniu. Gdy mięso będzie miękkie, odcedzić rosół. Z pałek zdjąć skórę, mięso oddzielić od kości i pokroić w paseczki. Warzywa równie pokroić w paski. Rozdrobnione mięso i warzywa włożyć do rosołu. Masło utrzeć z mąką na gładką masę, włożyć do zupy, podgrzewać, mieszając, aż tłuszcz się rozpuści. Gotować kilka minut, pod koniec dodać przyprawy do smaku.