Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie dziś podam wam przepis na flaczki inne niż tradycyjne. Pamiętam to danie z dzieciństwa jak było świniobicie wtedy mama właśnie takie danie nam gotowała, może nie jest to zdrowe ale raz na jakiś czas można zjeść i poznać nowy smak. Teraz nie każdy może mieć własne świnki ale skóry można zamówić w sklepie, jeśli ktoś się nie brzydzi to polecam to danie.
Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać pokrojone na mniejsze kawałki skóry wieprzowe i gotować je do pełnej miękkości. W międzyczasie gdy skóry się gotują przygotować marchew zetrzeć ją na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Gdy skóry są już mięciutkie wyjąć je do ostudzenia. A do wody w której się gotowały dodać startą marchew, ziela angielskie i liście laurowe gotować na wolnym ogniu do czasu aż pokroimy skóry w paseczki.
Gdy skórki mamy już pokrojone przygotować przyprawę, paseczki skórek dodać do gotującej się marchwi, dodać również majeranek oraz przyprawy chwilę pogotować z przyprawami w międzyczasie dodając ulubiona przyprawę z solą oraz cukier do smaku.
Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojony czosnek i tylko zagotować.
Tak przygotowane flaczki można jeść z chlebem lub bułką kto jak woli.
ta skórka jest bardzo smaczna i aromatyczna po stokroć bardziej niż sklepowa....
Odsłon: 6312
Macie dostęp do skór wieprzowych lub hodujecie swoje świnki i nie wiecie co z...
Odsłon: 2664
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 280
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 209
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 93
Przepis na bardzo szybkie w przygotowaniu ciasto bananowe. Nie ma kto zjeść p...
Odsłon: 280
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową...
Odsłon: 209
Mój kurczak dzisiaj w postaci zawijanej rolady, z dodatkami. Kurczak można b...
Odsłon: 93
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać pokrojone na mniejsze kawałki skóry wieprzowe i gotować je do pełnej miękkości. W międzyczasie gdy skóry się gotują przygotować marchew zetrzeć ją na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Gdy skóry są już mięciutkie wyjąć je do ostudzenia. A do wody w której się gotowały dodać startą marchew, ziela angielskie i liście laurowe gotować na wolnym ogniu do czasu aż pokroimy skóry w paseczki.
Gdy skórki mamy już pokrojone przygotować przyprawę, paseczki skórek dodać do gotującej się marchwi, dodać również majeranek oraz przyprawy chwilę pogotować z przyprawami w międzyczasie dodając ulubiona przyprawę z solą oraz cukier do smaku.
Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojony czosnek i tylko zagotować.
Tak przygotowane flaczki można jeść z chlebem lub bułką kto jak woli.
Przepisy Zupy
Zupy
Puszna zupka z młodej kapusty i kiełbaski polskiej.
Zupy
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Zupy
Zupa grochowa na kościach żeberkowych wędzonych
Zupy
Kapuśniak z młodej kapusty. Sycąca wiosenna zupa
Puszna zupka z młodej kapusty i kiełbaski polskiej.
Uwielbiam takie zupki zwłaszcza z sezonowych warzyw. Od zawsze kocham kapustę...
Odsłon: 78
Zupa ogórkowa krem z chipsami boczkowymi
Delikatna w smaku , aromatyczna, wzbogacona chipsami - pokochają wszyscy.
Odsłon: 58