Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie dziś podam wam przepis na flaczki inne niż tradycyjne. Pamiętam to danie z dzieciństwa jak było świniobicie wtedy mama właśnie takie danie nam gotowała, może nie jest to zdrowe ale raz na jakiś czas można zjeść i poznać nowy smak. Teraz nie każdy może mieć własne świnki ale skóry można zamówić w sklepie, jeśli ktoś się nie brzydzi to polecam to danie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22642
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14977
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4750
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44831
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 660
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 713
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22642
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14977
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4750
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44831
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 660
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 713
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać pokrojone na mniejsze kawałki skóry wieprzowe i gotować je do pełnej miękkości. W międzyczasie gdy skóry się gotują przygotować marchew zetrzeć ją na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Gdy skóry są już mięciutkie wyjąć je do ostudzenia. A do wody w której się gotowały dodać startą marchew, ziela angielskie i liście laurowe gotować na wolnym ogniu do czasu aż pokroimy skóry w paseczki.
Gdy skórki mamy już pokrojone przygotować przyprawę, paseczki skórek dodać do gotującej się marchwi, dodać również majeranek oraz przyprawy chwilę pogotować z przyprawami w międzyczasie dodając ulubiona przyprawę z solą oraz cukier do smaku.
Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojony czosnek i tylko zagotować.
Tak przygotowane flaczki można jeść z chlebem lub bułką kto jak woli.