Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88308
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11669
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1824
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88308
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11669
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1824
Składniki
Z mięsa i włoszczyzny ugotować rosół.w osobnym garnku obgotować pokrojone i oczyszczone flaki (kupiłam już obgotowane i pokrojone ale zawsze obgotowuję je)Odlewam wodę z flaków,zalewam ugotowanym rosołem( mięsa z rosołu do flaków nie daje wykorzystuje je do pierogów lub krokietów)Flaki doprawiam gotuję do miękkości.Na koniec można zaprawić zasmażką z masła i mąki (ja nie zawsze tak robię) ewentualnie doprawiam.