Zupy Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Z mięsa i włoszczyzny ugotować rosół.w osobnym garnku obgotować pokrojone i oczyszczone flaki (kupiłam już obgotowane i pokrojone ale zawsze obgotowuję je)Odlewam wodę z flaków,zalewam ugotowanym rosołem( mięsa z rosołu do flaków nie daje wykorzystuje je do pierogów lub krokietów)Flaki doprawiam gotuję do miękkości.Na koniec można zaprawić zasmażką z masła i mąki (ja nie zawsze tak robię) ewentualnie doprawiam.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

BEATA1978 31 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Pychota :)164 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 marca 2014Zgłoś do usunięcia
uwielbiam,uwielbiam i jeszcze raz uwielbiam,za flaki mogę dać nawet 3 piątki.162 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Moim zdaniem super przepis!Zdjęcie też jest oki!163 Kto głosował? | Odpowiedz

ggosienka68 30 marca 2014Zgłoś do usunięcia
co tam zdjęcie...flaki pierwsza klasa ! Super przepis.164 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 30 marca 2014Zgłoś do usunięcia
super sprawa,jak dla mnie to ze zasmażką właśnie na maśle:)165 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 30 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam!166 Kto głosował? | Odpowiedz