Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6257
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1929
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6257
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1929
 
         
         
                Składniki
Z mięsa i włoszczyzny ugotować rosół.w osobnym garnku obgotować pokrojone i oczyszczone flaki (kupiłam już obgotowane i pokrojone ale zawsze obgotowuję je)Odlewam wodę z flaków,zalewam ugotowanym rosołem( mięsa z rosołu do flaków nie daje wykorzystuje je do pierogów lub krokietów)Flaki doprawiam gotuję do miękkości.Na koniec można zaprawić zasmażką z masła i mąki (ja nie zawsze tak robię) ewentualnie doprawiam.