Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3473
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 108
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3473
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 108
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Składniki
Z mięsa i włoszczyzny ugotować rosół.w osobnym garnku obgotować pokrojone i oczyszczone flaki (kupiłam już obgotowane i pokrojone ale zawsze obgotowuję je)Odlewam wodę z flaków,zalewam ugotowanym rosołem( mięsa z rosołu do flaków nie daje wykorzystuje je do pierogów lub krokietów)Flaki doprawiam gotuję do miękkości.Na koniec można zaprawić zasmażką z masła i mąki (ja nie zawsze tak robię) ewentualnie doprawiam.