Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaki po zamojsku różnią się od tradycyjnych dodatkiem pomidorów. Ja lubię flaki ze dość pikantne i ze sporą ilością warzyw.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93485
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2627
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3485
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1582
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2244
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93485
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2627
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3485
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1582
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2244
Składniki
Flaki płuczemy i zalewamy wodą. Gotujemy do momentu wrzenia, odlewamy wodę. Powtarzamy jeszcze raz. Marchew, pietruszkę, selera i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy. Na oleju smażymy warzywa, aż lekko się zarumienią. Zalewamy wodą i dodajemy obgotowane flaki, pomidory, ziele, liście, gałkę, imbir, pieprz, papryki mielone, sos sojowy i koncentrat. Gotujemy około godzinę, aż flaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy majeranek. Doprawiam do smaku. Podajemy z pieczywem.