Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 320
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6719
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241669
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2446
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 425
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 320
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6719
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241669
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2446
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 425
Składniki
Flaki dokładnie oczyściłem ,zalałem zimną wodą ,zagotowałem i odcedziłem. Ponownie zalałem zimną wodą ,zagotowałem i odcedziłem. Następnie zalałem zimną wodą i gotowałem do miękkości ok. 3 godzin. Odcedziłem i ostudziłem. Włoszczyznę oczyściłem ,umyłem i starłem na tarce o dużych oczkach i podsmażyłem na łyżce masła. Kapustę umyłem i pokroiłem w szerokie paski. Włoszczyznę i kości zalałem 1 l wody i ugotowałem. Kości wyjąłem ,a do wywaru dodałem flaki i wszystkie przyprawy. Gotowałem półtorej godziny. 30 min przed końcem gotowania dodałem pokrojoną kapustę. Cebulę obrałem ,pokroiłem w cienkie krążki. Podsmażyłem na oleju ,oprószyłem mąką. Gdy lekko przyrumieniła się ,dodałem do flaków i zagotowałem. Śmietanę wymieszałem z kilkoma łyżkami gorącej zupy i jeszcze raz zagotowałem ,stale mieszając. Na końcu dodałem parmezan i podsmażoną na reszcie masła bułkę tartą.