Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17310
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 340
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3544
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 114
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 158
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17310
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 340
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 3544
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 114
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 158
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 90
Składniki
Flaki dokładnie oczyściłem ,zalałem zimną wodą ,zagotowałem i odcedziłem. Ponownie zalałem zimną wodą ,zagotowałem i odcedziłem. Następnie zalałem zimną wodą i gotowałem do miękkości ok. 3 godzin. Odcedziłem i ostudziłem. Włoszczyznę oczyściłem ,umyłem i starłem na tarce o dużych oczkach i podsmażyłem na łyżce masła. Kapustę umyłem i pokroiłem w szerokie paski. Włoszczyznę i kości zalałem 1 l wody i ugotowałem. Kości wyjąłem ,a do wywaru dodałem flaki i wszystkie przyprawy. Gotowałem półtorej godziny. 30 min przed końcem gotowania dodałem pokrojoną kapustę. Cebulę obrałem ,pokroiłem w cienkie krążki. Podsmażyłem na oleju ,oprószyłem mąką. Gdy lekko przyrumieniła się ,dodałem do flaków i zagotowałem. Śmietanę wymieszałem z kilkoma łyżkami gorącej zupy i jeszcze raz zagotowałem ,stale mieszając. Na końcu dodałem parmezan i podsmażoną na reszcie masła bułkę tartą.