Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9975
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8995
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6374
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9975
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8995
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6374
Składniki
Flaki dokładnie oczyściłem ,zalałem zimną wodą ,zagotowałem i odcedziłem. Ponownie zalałem zimną wodą ,zagotowałem i odcedziłem. Następnie zalałem zimną wodą i gotowałem do miękkości ok. 3 godzin. Odcedziłem i ostudziłem. Włoszczyznę oczyściłem ,umyłem i starłem na tarce o dużych oczkach i podsmażyłem na łyżce masła. Kapustę umyłem i pokroiłem w szerokie paski. Włoszczyznę i kości zalałem 1 l wody i ugotowałem. Kości wyjąłem ,a do wywaru dodałem flaki i wszystkie przyprawy. Gotowałem półtorej godziny. 30 min przed końcem gotowania dodałem pokrojoną kapustę. Cebulę obrałem ,pokroiłem w cienkie krążki. Podsmażyłem na oleju ,oprószyłem mąką. Gdy lekko przyrumieniła się ,dodałem do flaków i zagotowałem. Śmietanę wymieszałem z kilkoma łyżkami gorącej zupy i jeszcze raz zagotowałem ,stale mieszając. Na końcu dodałem parmezan i podsmażoną na reszcie masła bułkę tartą.