Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaczki w każdej postaci jemy. Wiele wersji już pokazaliśmy. Tym razem w wersji z klopsikami wołowymi.
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17363
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 351
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4409
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 140
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 238
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 120
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17363
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 351
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4409
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 140
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 238
Składniki
Flaki oczyściłem, opłukałem, trzykrotnie zalewałem wodą, gotowałem, osączyłem. Zalałem świeżą wodą, posoliłem, gotowałem 4 godziny. Miękkie flaki ostudziłem, pokroiłem w paski. Włoszczyznę, goleń wołową i obraną cebulę zalałem 1,5 l wody, gotowałem 50 minut, przecedziłem, wywarem zalałem flaki. Z masła i łyżki mąki zrobiłem zasmażkę, dodałem do flaków, zagotowałem. Doprawiłem ziołami i przyprawami. Ze zmielonego antrykotu przygotowałem klopsiki. Do mięsa dodałem jajka , bułkę tartą, sól i pieprz oraz posiekana natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wyrobiłem. Z masy uformowałem klopsiki, obtoczyłem w mące, gotowałem 5 minut w osolonej wodzie. Dodałem do flaków, zagotowałem, doprawiłem do smaku.