Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chłodne dni, częściej niż zwykle mamy ochotę na dania jednogarnkowe, rozgrzewające. To zatem idealne pierwsze danie lub pełny obiad, aromatyczna, sycąca oraz pożywna zupa, na którą każdy się skusi. Taką zupę możemy przygotować na przeróżne uroczystości. Spróbuj i przekonaj się.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 224
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 24
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 224
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 90
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 26
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 24
Składniki
1. Udka myję, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję. Po zagotowaniu zbieram szumy, wsypuję Vegetę i gotuję do miękkości mięsa. Następnie wyjmuję udka, zdejmuję skórę a mięso kroję w paski i odkładam na bok. 2. Żołądki, myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w paseczki. Przekładam do garnka, zalewam wodę, solę i gotuję około 50 minut. Po tym czasie odlewam żołądki przez sitko i przekładam do rosołu z gotowania udek.
3. Marchew, pietruszkę, imbir obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach i dodaję do zupy. 4. Następnie dolewam wody jak jest za mało wywaru, dodaję listek laurowy, ziele angielskie, mięso z udek i gotuję 10 minut.
5. Na koniec zupę doprawiam papryką ostrą, papryką słodką, solą, majerankiem oraz wlewam Magii. 6. Zagęszczam zupę zasmażką zrobioną z rozpuszczonego masła oraz mąki i wlewam hartując do zupy. Gotuję do chwili zagotowania.
7. Gotowe podaję z pieczywem. 8. Smacznego.