Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ma kilka odsłon ja prezentuje Wam z kurczakiem, to rodzaj zupy gulaszowej, danie jednogarnkowe ale pyszne ;)
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 27
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 29
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 661
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 121
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 27
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 29
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 661
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 121
Składniki
1. Fileta kroimy w kostkę. 2. Na rozgrzanym oleju przesmażamy mięso.
3. Dodajemy sól oraz paprykę ostrą i słodka.
4. Na drugiej patelni prużymy cebulę obraną i pokrojoną w kostkę.
5. Do cebuli dodajemy pieczarki, przyprawiamy pieprzem.
6. Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w drobne paseczki.
7. Ogórki kroimy w kostkę i również dodajemy do cebuli.
8. Kukurydzę odlewamy z zalewy i dodajemy do warzyw.
9. Przyprawiamy majerankiem oraz oregano.
10. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę, przekładamy do dużego garnka.
11. Zalewamy wodą, solimy i wrzucamy kostki rosołowe, gotujemy.
12. Gdy ziemniaki są już prawie dobre dokładamy mięso.
13. Następnie warzywa.
14. Przecier pomidorowy, nadal gotując. 15. Przyprawiamy chilii.
16. W tym czasie z mąki robimy zaprawkę, mieszając z odrobiną wody zimnej, następnie hartujemy zupą i wlewamy do zupy.
17. Chwilę gotujemy. 18. Zupa gotowa. 19. Smacznego.