Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przygotowałem francuskie danie. Proste, smaczne i rozgrzewające, a jest nim zupa cebulowa. Zupa ta idealnie nadaje się na chłodne dni a w przygotowaniu tez jest prosta, bo składa się z 3 składników plus dodatki w postaci grzanki z serem. Zresztą sami zobaczcie jak ją przygotować i jak smakuje. Zapraszam
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 333
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6735
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241781
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2458
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 433
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 333
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6735
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241781
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2458
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 433
Składniki
Na początek obieramy naszą cebulę i kroimy w cienkie półplastry. W miedzy czasie w garnku rozgrzewamy oliwę z masłem. Gdy tłuszcze się rozgrzeją do garnka dodajemy cebulę i smażymy ją mieszając przez 20 min lub do momentu aż cebula stanie się miękka a kolor zmieni się na lekko brązowy. ( jednak uważajcie aby jej nie przypalić ) Następnie do garnka dodajemy wino i gotujemy przez około 5 minut. Po tym czasie dodajemy bulion wołowy, zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez ok. 30 min. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.
W między czasie gdy zupa się gotuje nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i przygotowujemy grzanki. Bagietkę kroimy na kromki i i posypujemy je serem. Gdy zupa się ugotowała możecie ją zmiksować na krem lub zostawić w takiej formie ( to już Wasz wybór, ja robię z niej zazwyczaj krem). Następnie przelewamy ją do żaroodpornych miseczek i układamy na nich po jednej kromce bagietki. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 7 min lub do zarumienienia się grzanki i rozpuszczenia sera. Po tym wszystkim Nasza zupa cebulowa jest gotowa do podawania . Smacznego