Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem cebulowy to idealna zupa na zimowe dni:). Jest wyrazista w smaku, rozgrzewająca i sycąca dzięki serowym grzankom.
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1092
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 27
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 45
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4339
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 107
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1092
Seler, to kopalnia zdrowia. Gulasz zamknięty w słoikach, na wyjazd, musi zawi...
Odsłon: 27
Tak przygotowana wątróbka wg przepisu babci Krysi jest bardzo smaczna. Polecam.
Odsłon: 45
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 4339
Rozgrzewający rosół ugotowany z ćwiartek kurczaka podany z makaronem nitki.
Odsłon: 107
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym maśle w garnku z grubym dnem. Wlewamy wino, gotujemy do odparowania wina. Wlewamy 2 litry wody, dodajemy pokrojoną marchewkę, ziemniaki i pietruszkę. Gotujemy przez około 40 minut. Studzimy.
Zupę miksujemy blenderem do uzyskania gładkiego kremu. Wlewamy śmietankę,wsypujemy przyprawy. Ich ilość regulujemy sami dosypując kolejne szczypty i próbując.
Przed podaniem zupę ponownie podgrzewamy. Przygotowujemy grzanki: chleb posypany mozzarellą zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Układamy je na zupie lub podajemy osobno.