Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem cebulowy to idealna zupa na zimowe dni:). Jest wyrazista w smaku, rozgrzewająca i sycąca dzięki serowym grzankom.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 718
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3547
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 718
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3547
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym maśle w garnku z grubym dnem. Wlewamy wino, gotujemy do odparowania wina. Wlewamy 2 litry wody, dodajemy pokrojoną marchewkę, ziemniaki i pietruszkę. Gotujemy przez około 40 minut. Studzimy.
Zupę miksujemy blenderem do uzyskania gładkiego kremu. Wlewamy śmietankę,wsypujemy przyprawy. Ich ilość regulujemy sami dosypując kolejne szczypty i próbując.
Przed podaniem zupę ponownie podgrzewamy. Przygotowujemy grzanki: chleb posypany mozzarellą zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Układamy je na zupie lub podajemy osobno.