Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem cebulowy to idealna zupa na zimowe dni:). Jest wyrazista w smaku, rozgrzewająca i sycąca dzięki serowym grzankom.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 420
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6809
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242317
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19773
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 456
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 420
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6809
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242317
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na rozgrzanym maśle w garnku z grubym dnem. Wlewamy wino, gotujemy do odparowania wina. Wlewamy 2 litry wody, dodajemy pokrojoną marchewkę, ziemniaki i pietruszkę. Gotujemy przez około 40 minut. Studzimy.
Zupę miksujemy blenderem do uzyskania gładkiego kremu. Wlewamy śmietankę,wsypujemy przyprawy. Ich ilość regulujemy sami dosypując kolejne szczypty i próbując.
Przed podaniem zupę ponownie podgrzewamy. Przygotowujemy grzanki: chleb posypany mozzarellą zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Układamy je na zupie lub podajemy osobno.