Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa od zawsze komponuje się w naszą tradycję. Po niedzielnym rosole, przeważnie w poniedziałki króluje na polskich stołach. Aby nieco urozmaicić tę potrawę, proponuję Wam w wersji z fetą i makaronem ryżowym.
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 525
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 711
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1132
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 220
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 217
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6097
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 525
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 711
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1132
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 220
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 217
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6097
Składniki
Marchewkę, selera naciowego i korzeń pietruszki pokroiłem w kostkę, natkę posiekałem. Pomidory sparzyłem, zdjąłem skórkę, usunąłem pestki a miąższ pokroiłem w kostkę. Rozgrzałem w garnku trochę oliwy, wrzuciłem posiekaną cebulę, czosnek i szalotki, mocno zrumieniłem. Dodałem marchewkę, seler i pietruszkę z natką, chwilę smażyłem. Dodałem pomidory, przykryłem, dusiłem 10 minut. Zalałem bulionem, dodałem lubczyk, tymianek, zagotowałem. Po zawrzeniu włożyłem makaron, gotowałem, aż był miękki. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem, dodałem płaską łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Po rozlaniu na talerze, do każdego dodałem po garści pokrojonego w drobną kostkę sera, skropiłem oliwą, posypałem natką.