Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca grochówka na wędzonym boczku i kiełbasie śląskiej.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 182
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 936
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1258
Polecam na kolację.
Odsłon: 161
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 182
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 936
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1258
Polecam na kolację.
Odsłon: 161
Składniki
Groch wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą, moczymy pół godziny. Po czasie moczenia, groch płuczemy pod zimną wodą i wrzucamy do garnka z wodą, liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Gotujemy do momentu gdy groch będzie na 80% miękki, dokładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, 2 łyżki suszonej włoszczyzny, wędzony boczek, pokrojone kiełbaski śląskie, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Gotujemy do miękkości ziemniaków i boczku. Podczas gotowania dodajemy 1 łyżkę domowej pasty rosołowej, pokrojony czosnek oraz 2 łyżki majeranku. Gotujemy jeszcze 15 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Gotową grochówkę podajemy na gorąco z domowym pieczywem. Smacznego!!!