Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grochowa jest bardzo aromatyczna i wyjątkowo syta. Świetnie sprawdzi się jako rozgrzewający obiad w sezonie jesienno-zimowym, ale nie tylko. Przygotowanie grochówki jest naprawdę proste!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 63
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 63
Składniki
Groch namocz i pozostaw najlepiej na całą noc. Przed przyrządzaniem grochówki przepłucz groch na sitku.
Zagotuj 3 litry wody, dodaj groch i gotuj, aż będzie miękki - około godziny.
W czasie gotowania grochu, pokrój ziemniaki, marchewkę i pietruszkę w kostkę i odstaw.
Podsmaż boczek na patelni i dodaj do garnka z grochem.
Pokrój cebulę w drobną kostkę, a kiełbasę w plasterki. Podsmaż cebulę z kiełbasą na patelni.
Około 20 minut przed końcem gotowania grochu, dołóż do garnka ziemniaki, marchew, pietruszkę, czosnek i majeranek.
Na koniec dodaj do zupy podsmażoną kiełbasę z cebulą i zagotuj. Dopraw do smaku pieprzem i solą.