Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa grochowa jest bardzo aromatyczna i wyjątkowo syta. Świetnie sprawdzi się jako rozgrzewający obiad w sezonie jesienno-zimowym, ale nie tylko. Przygotowanie grochówki jest naprawdę proste!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Groch namocz i pozostaw najlepiej na całą noc. Przed przyrządzaniem grochówki przepłucz groch na sitku.
Zagotuj 3 litry wody, dodaj groch i gotuj, aż będzie miękki - około godziny.
W czasie gotowania grochu, pokrój ziemniaki, marchewkę i pietruszkę w kostkę i odstaw.
Podsmaż boczek na patelni i dodaj do garnka z grochem.
Pokrój cebulę w drobną kostkę, a kiełbasę w plasterki. Podsmaż cebulę z kiełbasą na patelni.
Około 20 minut przed końcem gotowania grochu, dołóż do garnka ziemniaki, marchew, pietruszkę, czosnek i majeranek.
Na koniec dodaj do zupy podsmażoną kiełbasę z cebulą i zagotuj. Dopraw do smaku pieprzem i solą.