Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam grochówkę w każdej wersji, ale ta z kiełbaską z domowej wędzarni ( u mnie, mam to szczęście, że teść takią robi) powala na kolana...
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5631
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29948
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5631
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29948
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Składniki
Kaczkę zalewamy wodą. Gotujemy, a gdy pojawią się "burzyny" wszystko wylewamy. Płuczemy mięso i zalewamy świeżą wodą. Dodajemy warzywa, liście, ziele, pieprz. Wsypujemy groch i soczewicę. Gotujemy prawie do miękkości.
Na suchej patelni podsmażany kiełbaskę pokrojoną w cienkie plastry i piętki wędzonej szynki pokrojone w kostkę. Dodajemy połówki cebuli i czosnek pokrojony w plastry. Przekładamy wszystko do garnka. Dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, suszone grzyby i majeranek. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Pietruszkę i seler wyławiamy z zupy, blendujemy i dodajemy z powrotem (w ten sposób nie trzeba zupy zagęszczać mąką). I gotowe! Smacznego!