Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna,a zarazem sycąca i rozgrzewająca :)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2474
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 74
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 156
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 734
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2474
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 74
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 156
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 734
Składniki
Groch moczę na noc. Do garnka wlewam wodę i kości wędzone. Odszumowuje i dodaje przesmażony wędzony boczek,cebulkę w kostkę i 4 ząbki czosnku drobno pokrojone. Następnie dodaje groch,degustę,liść laurowy,kilka ziarenek pieprzu,ziele angielskie, seler i pietruszkę w kawałku,a marchewkę w kostkę. Gotuję aż groch będzie na pół miękki. Następnie dodaję ziemniaki w kostkę, doprawiam magą i gotuje do miękkości ziemniaków. Na koniec posypuję obficie majerankiem.