Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pokażę, jak ugotować pyszną grochówkę , która jest pełnowartościowa, zawiera mało tłuszczu i smakuje jak u mamy!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4755
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12891
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7270
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4755
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12891
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7270
Składniki
Groch opłucz, zalej wodą i gotuj 30 minut. Dodaj starte na tarce marchew, pietruszkę i selera, pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz pokrojone również w kostkę szynkę z indyka oraz kiełbasę z piersi kurczaka. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Wrzuć liście laurowe oraz ziele angielskie i gotuj 20 minut. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.