Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wojskowa, bo prosta, szybka i jednogarnkowa
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 548
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 548
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
rozgrzewamy duży garnek i wysmażamy pokrojony w kostkę boczek, tak aby się zrumienił, ale nie przypalił
teraz dorzucamy do garnka drobno posiekaną cebulę i czosnek, smażymy aż się zeszklą
do podsmażonych składników dolewamy trzy litry wody, dodajemy groch, a także pokrojone w kostkę marchewkę i pietruszkę oraz przyprawy: majeranek, pieprz ziołowy i kminek, gotujemy 15 min
po 15 minutach dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy kolejne 15 - 20 minut, (aż groch będzie już miękki) na koniec przyprawiamy solą i pieprzem, no i gotowe, smacznego ;-)