Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzepis na moją grochówkę, z dodatkiem kiełbaski i ziemniaków i obowiązkowo majerankiem
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Groch namoczyć, najlepiej na noc, a minimum na dwie godziny. Następnie odlać wodę, przeplukać, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości ( 30-40 minut).
Cebulę posiekać, marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Ziemniaki i kiełbasę pokroić w kostkę (kiełbasa drobniej). W garnku rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać marchew i pietruszkę, chwilę podsmażyć dodać kiełbasę i ziemniaki, smażyć ok 10 minut, dodać 2 litry wody, ziele angielskie i liść laurowy, posolić, gotować ok 10 minut, dodać groch i gotować kolejne 10 minut.
Na koniec dodać majeranek, przeciśnięty czosnek, doprawić pieprzem i w razie potrzeby solą.