Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzepis na moją grochówkę, z dodatkiem kiełbaski i ziemniaków i obowiązkowo majerankiem
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3564
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2142
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 510
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3564
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2142
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30525
Składniki
Groch namoczyć, najlepiej na noc, a minimum na dwie godziny. Następnie odlać wodę, przeplukać, zalać świeżą wodą i ugotować do miękkości ( 30-40 minut).
Cebulę posiekać, marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Ziemniaki i kiełbasę pokroić w kostkę (kiełbasa drobniej). W garnku rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać marchew i pietruszkę, chwilę podsmażyć dodać kiełbasę i ziemniaki, smażyć ok 10 minut, dodać 2 litry wody, ziele angielskie i liść laurowy, posolić, gotować ok 10 minut, dodać groch i gotować kolejne 10 minut.
Na koniec dodać majeranek, przeciśnięty czosnek, doprawić pieprzem i w razie potrzeby solą.