Do góry

Zupy Przepis na:

Grzybowa na mleku kokosowym

Grzybowa na mleku kokosowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 11582

Dodano:

Odsłon: 285

Z uszkami z grzybami. Mleko kokosowe jest ledwo wyczuwalne w smaku a jest o wiele chudsze od słodkiej śmietany do tego wyszła wersja wegańska.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby opłukałam i zalałam wrzątkiem i zostawiłam na noc.
    Warzywa i czosnek obrałam , pokroiłam w kostkę i podsmażyłam w rondelku. Zalałam wodą 500ml i dodałam grzyby z wodą.
    Pogotowałam pół godziny. Dałam ziele angielskie i liść laurowy.

    Na koniec dodałam mleko kokosowe. Polecam to w czarnej puszce nie rozdziela się w przeciwieństwie do tego w zielonej puszce. Doprawiłam sola i pieprzem a po wyłączeniu ognia dałam natkę pietruszki.

    Podałam z uszkami z grzybami, które zostały mi ze świąt.

    https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-uszka-z-grzybami,168698,fafiatko.html

  2. Mleko kokosowe jest ledwo wyczuwalne w smaku a jest o wiele chudsze od słodkiej śmietany.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń