Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93703
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2681
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3508
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1610
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2282
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93703
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2681
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3508
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1610
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2282
Składniki
Papryki myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Ogórek myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę, obieramy i kroimy w małą kostkę, umytą kalarepkę w większą kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Do garnka gotowania na parze, wkładamy najpierw kawałki papryki. Parujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy, ogórki, cebulę, kalarepkę, czosnek i fasolkę, posypujemy majerankiem i bazylią. Dalej parujemy około 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania, dodajemy cząber ( wcześniej podany lubi nadawać goryczkę ).
Gulasz przekładamy do misek, podlewamy wodą z gotowania i ew. doprawiamy solą i pieprzem.