Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy i smaczny gulasz.
Papryki myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Ogórek myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę, obieramy i kroimy w małą kostkę, umytą kalarepkę w większą kostkę.
Czosnek przeciskamy przez praskę.
Do garnka gotowania na parze, wkładamy najpierw kawałki papryki. Parujemy ok. 10 minut.
Następnie dodajemy, ogórki, cebulę, kalarepkę, czosnek i fasolkę, posypujemy majerankiem i bazylią.
Dalej parujemy około 15 minut.
Na 5 minut przed końcem gotowania, dodajemy cząber ( wcześniej podany lubi nadawać goryczkę ).
Gulasz przekładamy do misek, podlewamy wodą z gotowania i ew. doprawiamy solą i pieprzem.
Sposobów na gulasz jest wiele ja ten znalazłam na "przyprawie do gulaszu" i o...
Odsłon: 122483
Pyszne danie, które zasmakuje całej rodzinie :D Dodatkowo pięknie podane na p...
Odsłon: 1338
lekkie, aromatyczne i pyszne danie, ja dodałam makaron pełnoziarnisty i miała...
Odsłon: 1524
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11459
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 193
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 34
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 414
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Rekomendacja do dzisiejszego przepisu: Zrób z podwójnej porcji! Nie mogłam si...
Odsłon: 11459
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 193
Polędwiczki z indyka przygotujecie w kilka chwil. Duszone w śmietanowym sosi...
Odsłon: 34
Kruche, delikatne ciasteczka maślane. Żeby je wyczarować wystarczy masło, mą...
Odsłon: 414
Wśród wakacyjnych słoików jest też i taki tzn. sos chiński. Do słoików wkłada...
Odsłon: 99
Składniki
Papryki myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Ogórek myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę, obieramy i kroimy w małą kostkę, umytą kalarepkę w większą kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Do garnka gotowania na parze, wkładamy najpierw kawałki papryki. Parujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy, ogórki, cebulę, kalarepkę, czosnek i fasolkę, posypujemy majerankiem i bazylią. Dalej parujemy około 15 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania, dodajemy cząber ( wcześniej podany lubi nadawać goryczkę ).
Gulasz przekładamy do misek, podlewamy wodą z gotowania i ew. doprawiamy solą i pieprzem.
Przepisy Zupy
Zupy
Rosół z chrzanem i imbirem
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupy
Chłodnik z rzodkiewki
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Rosół z chrzanem i imbirem
Rosół dziś poleca się, ale taki podkręcony. O wyrazistym smaku i aromacie, z...
Odsłon: 32
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 209