Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z marokańskim dodatkiem - kiszoną cytryną. Nadaje słono-kwaśny, egzotyczny smak.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15403
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4618
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 280
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2726
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4897
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15403
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4618
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 280
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2726
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4897
Składniki
Karczek kroimy w kostkę. Przesmażamy na oleju, aby się lekko zrumienił. Dodajemy pokrojonego w plasterki pora i przeciśnięty czosnek. Smażymy jeszcze kilka minut. Zalewamy wodą (ok 500ml) i dodajemy pokrojone pieczarki, ostrą papryczkę, różyczki kalafiora, kaszę i przyprawy. W razie potrzeby dolewamy wody. Dusimy pod przykryciem, aż kasza zmięknie. Ćwiartkę cytryny płuczemy z soli, wyciągamy pestki. Miąższ i skórkę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do gulaszu razem z ciecierzycą. Dusimy na małym ogniu jeszcze 10 minut. Przed podaniem doprawiamy do smaku.