Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z marokańskim dodatkiem - kiszoną cytryną. Nadaje słono-kwaśny, egzotyczny smak.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1393
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1301
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 306
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1393
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1301
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 306
Składniki
Karczek kroimy w kostkę. Przesmażamy na oleju, aby się lekko zrumienił. Dodajemy pokrojonego w plasterki pora i przeciśnięty czosnek. Smażymy jeszcze kilka minut. Zalewamy wodą (ok 500ml) i dodajemy pokrojone pieczarki, ostrą papryczkę, różyczki kalafiora, kaszę i przyprawy. W razie potrzeby dolewamy wody. Dusimy pod przykryciem, aż kasza zmięknie. Ćwiartkę cytryny płuczemy z soli, wyciągamy pestki. Miąższ i skórkę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do gulaszu razem z ciecierzycą. Dusimy na małym ogniu jeszcze 10 minut. Przed podaniem doprawiamy do smaku.