Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z marokańskim dodatkiem - kiszoną cytryną. Nadaje słono-kwaśny, egzotyczny smak.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7569
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 202
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2369
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 525
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7569
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 202
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2369
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 525
Składniki
Karczek kroimy w kostkę. Przesmażamy na oleju, aby się lekko zrumienił. Dodajemy pokrojonego w plasterki pora i przeciśnięty czosnek. Smażymy jeszcze kilka minut. Zalewamy wodą (ok 500ml) i dodajemy pokrojone pieczarki, ostrą papryczkę, różyczki kalafiora, kaszę i przyprawy. W razie potrzeby dolewamy wody. Dusimy pod przykryciem, aż kasza zmięknie. Ćwiartkę cytryny płuczemy z soli, wyciągamy pestki. Miąższ i skórkę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do gulaszu razem z ciecierzycą. Dusimy na małym ogniu jeszcze 10 minut. Przed podaniem doprawiamy do smaku.