Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 10-06-2023
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją ukochaną kaszą jęczmienną! Dodatek pasty paprykowej ubogaca smak i aromat zupy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
Mięso na gulasz kroimy w kostkę. Na patelni podgrzewamy 1 łyżkę oleju i smażymy mięso przez kilka minut. Powinno tylko lekko się zarumienić. Ściągamy mięso z patelni. Warzywa obieramy i kroimy - marchew,pietruszkę i pora w plasterki, cebulę w piórka, paprykę w paski. Pieczarki kroimy w plasterki. Na patelnię dajemy drugą łyżkę oleju i teraz smażymy warzywa z pieczarkami, aż lekko się zarumienią. Do garnka wkładamy mięso, podsmażone warzywa z pieczarkami, pomidory krojone, liście, ziele, pieprz i pastę paprykową. Wszystko razem gotujemy na niedużym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Długość gotowania zależy od wielkości kawałków mięsa. U mnie wystarczyło 30 minut. Próbujemy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i papryką. Dodajemy przepłukaną kaszę jęczmienną i gotujemy, aż zmięknie. Powinno wystarczyć 15 minut. Zupa gulaszowa jest równie pyszna, a nawet lepsza, następnego dnia po zrobieniu.