Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na talerz przepysznej i aromatycznej zupy - prosto z Maroka! Przed Państwem Harira! :-)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 776
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 198
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31409
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 448
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 776
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 198
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31409
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 448
Składniki
Marchew obieramy i myjemy, paprykę myjemy, cebulę obieramy i razem z marchwią i papryką kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, marchew i wszystkie przyprawy poza solą. Podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy pomidory i przecier, dokładnie mieszamy i smażymy kilka minut. Dodajemy soczewice i wlewamy wodę. Dodajemy ok 2 łyżeczek soli, wrzucamy gałązki kolendry i przykrywamy pokrywką. Gotujemy 20-30 minut do rozpadnięcia się czerwonej soczewicy. Dodajemy ciecierzycę i gotujemy 3 minuty. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy gorącą z kawałkiem limonki i suszonymi daktylami do przegryzienia. Smacznego! :-)