Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam dziś na talerz przepysznej i aromatycznej zupy - prosto z Maroka! Przed Państwem Harira! :-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Marchew obieramy i myjemy, paprykę myjemy, cebulę obieramy i razem z marchwią i papryką kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, marchew i wszystkie przyprawy poza solą. Podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy pomidory i przecier, dokładnie mieszamy i smażymy kilka minut. Dodajemy soczewice i wlewamy wodę. Dodajemy ok 2 łyżeczek soli, wrzucamy gałązki kolendry i przykrywamy pokrywką. Gotujemy 20-30 minut do rozpadnięcia się czerwonej soczewicy. Dodajemy ciecierzycę i gotujemy 3 minuty. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy gorącą z kawałkiem limonki i suszonymi daktylami do przegryzienia. Smacznego! :-)