Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Harira to narodowa marokańska zupa, tutaj w wersji wegańskiej, raz spróbowałam i zagościła u mnie na stałe.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 792
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 208
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31433
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 453
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 792
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 208
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31433
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 453
Składniki
Cebulę i marchewkę obrać, a następnie pokroić w kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać pokrojone warzywa, wymieszać i dodać wszystkie przyprawy. Podsmażać kilka minut na niewielkim ogniu. Następnie dodać pokrojone drobno pomidory razem z przecierem i wszystko dokładnie wymieszać, smażyć kolejne kilka minut. Następnie dodać soczewice, dokładnie wymieszać i zalać 2 litrami wody. Przykryć, gotować około 30 minut od momentu zagotowania się wody Czerwona soczewica powinna się rozpaść, a zielona wciąż być w całych ziarenkach. Wtedy dodać ciecierzycę i gotować kolejne 2 -3 minuty. Na koniec spróbować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zupę gorącą, posypaną posiekaną kolendrą i skropioną sokiem z limonki.