Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Harira to narodowa marokańska zupa, tutaj w wersji wegańskiej, raz spróbowałam i zagościła u mnie na stałe.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1322
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1756
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9078
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1322
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1756
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9078
Składniki
Cebulę i marchewkę obrać, a następnie pokroić w kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać pokrojone warzywa, wymieszać i dodać wszystkie przyprawy. Podsmażać kilka minut na niewielkim ogniu. Następnie dodać pokrojone drobno pomidory razem z przecierem i wszystko dokładnie wymieszać, smażyć kolejne kilka minut. Następnie dodać soczewice, dokładnie wymieszać i zalać 2 litrami wody. Przykryć, gotować około 30 minut od momentu zagotowania się wody Czerwona soczewica powinna się rozpaść, a zielona wciąż być w całych ziarenkach. Wtedy dodać ciecierzycę i gotować kolejne 2 -3 minuty. Na koniec spróbować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zupę gorącą, posypaną posiekaną kolendrą i skropioną sokiem z limonki.