Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Harira to narodowa marokańska zupa, tutaj w wersji wegańskiej, raz spróbowałam i zagościła u mnie na stałe.
Cebulę i marchewkę obrać, a następnie pokroić w kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać pokrojone warzywa, wymieszać i dodać wszystkie przyprawy.
Podsmażać kilka minut na niewielkim ogniu. Następnie dodać pokrojone drobno pomidory razem z przecierem i wszystko dokładnie wymieszać, smażyć kolejne kilka minut.
Następnie dodać soczewice, dokładnie wymieszać i zalać 2 litrami wody. Przykryć, gotować około 30 minut od momentu zagotowania się wody Czerwona soczewica powinna się rozpaść, a zielona wciąż być w całych ziarenkach. Wtedy dodać ciecierzycę i gotować kolejne 2 -3 minuty. Na koniec spróbować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać zupę gorącą, posypaną posiekaną kolendrą i skropioną sokiem z limonki.
Harira po mojemu, czyli inspiracja Marokiem
Odsłon: 1475
Najlepszy przepis na przecier z kiszonych ogórków na zupę. Zimą jak znalazł...
Odsłon: 3672
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 222
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1377
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 156
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 230
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 222
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1377
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 156
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 230
Składniki
Cebulę i marchewkę obrać, a następnie pokroić w kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać pokrojone warzywa, wymieszać i dodać wszystkie przyprawy. Podsmażać kilka minut na niewielkim ogniu. Następnie dodać pokrojone drobno pomidory razem z przecierem i wszystko dokładnie wymieszać, smażyć kolejne kilka minut. Następnie dodać soczewice, dokładnie wymieszać i zalać 2 litrami wody. Przykryć, gotować około 30 minut od momentu zagotowania się wody Czerwona soczewica powinna się rozpaść, a zielona wciąż być w całych ziarenkach. Wtedy dodać ciecierzycę i gotować kolejne 2 -3 minuty. Na koniec spróbować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zupę gorącą, posypaną posiekaną kolendrą i skropioną sokiem z limonki.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki
Zupy
Szybka zupa fasolowa
Zupy
Zupa krem z cukinii
Zupy
Zupa z botwinki
Zupa buraczkowa z dodatkiem botwinki
Jeżeli lubicie zupy to czeka już na was przepis na moim blogu na który serdec...
Odsłon: 70
Szybka zupa fasolowa
Szybka zupa fasolowa czyli świetna propozycja dla zabieganych kobiet, przygot...
Odsłon: 126