Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Harira to narodowa marokańska zupa, tutaj w wersji wegańskiej, raz spróbowałam i zagościła u mnie na stałe.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 398
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 933
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 364
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 398
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 933
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 364
Składniki
Cebulę i marchewkę obrać, a następnie pokroić w kostkę. Na dnie dużego garnka rozgrzać olej, dodać pokrojone warzywa, wymieszać i dodać wszystkie przyprawy. Podsmażać kilka minut na niewielkim ogniu. Następnie dodać pokrojone drobno pomidory razem z przecierem i wszystko dokładnie wymieszać, smażyć kolejne kilka minut. Następnie dodać soczewice, dokładnie wymieszać i zalać 2 litrami wody. Przykryć, gotować około 30 minut od momentu zagotowania się wody Czerwona soczewica powinna się rozpaść, a zielona wciąż być w całych ziarenkach. Wtedy dodać ciecierzycę i gotować kolejne 2 -3 minuty. Na koniec spróbować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zupę gorącą, posypaną posiekaną kolendrą i skropioną sokiem z limonki.