Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłczanka zupa z jabłek. Moja wersja jest kremowa. Zupę można podać z makaronem lub grzankami z chałki.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1327
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5853
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18509
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1327
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5853
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18509
Składniki
Jabłka obieramy kroimy na mniejsze kawałki. Podlewamy wodą, wlewamy sok z cytryny, dajemy przyprawy i gotujemy aż jabłka się rozpadną. Wlewamy śmietankę i miksujemy. Przelewamy do talerzy lub szklaneczek. Posypujemy prażonymi migdałami.