Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa z mięsem z indyka z dodatkiem pieczarek, papryki i dyni. Doskonale zaspokoi głód i rozgrzeje w jesienne chłodne dni.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek również obieramy i drobno siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry lub ćwiartki /w zależności od wielkości/.
W garnku w którym będziemy gotować gulasz /czyli dość dużym/ rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę i czosnek. Podsmażamy do czasu aż staną się szkliste. Następnie dodajemy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy ok. 10 min.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso gulaszowe z indyka.Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Gdy mięso się zrumieni dodajemy je do garnka z pieczarkami.
Gorący bulion mieszamy z koncentratem i wlewamy do rondla z mięsem.
Miąższ dyni kroimy w średniej wielkości kostkę i połowę dodajemy do gulaszu /w czasie gotowania dodany teraz miąższ rozgotuje się i zagęści zupę/ Gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie.
Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę i wraz z resztą dyni dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze ok. 5-7 min. - do czasu aż warzywa będą wystarczająco miękkie.
Bardzo smaczna, inna niż wszystkie, ale dla dzieci nie polecam.
Odsłon: 20087
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 339
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 339
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek również obieramy i drobno siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry lub ćwiartki /w zależności od wielkości/. W garnku w którym będziemy gotować gulasz /czyli dość dużym/ rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę i czosnek. Podsmażamy do czasu aż staną się szkliste. Następnie dodajemy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy ok. 10 min. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso gulaszowe z indyka.Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Gdy mięso się zrumieni dodajemy je do garnka z pieczarkami. Gorący bulion mieszamy z koncentratem i wlewamy do rondla z mięsem. Miąższ dyni kroimy w średniej wielkości kostkę i połowę dodajemy do gulaszu /w czasie gotowania dodany teraz miąższ rozgotuje się i zagęści zupę/ Gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę i wraz z resztą dyni dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze ok. 5-7 min. - do czasu aż warzywa będą wystarczająco miękkie.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zupy
Zupa grochowa
Zupy
Zupa pieczarkowa według przepisu babci
Zupy
Zupa krem brokułowo - cukiniowa
Zupa szpinakowa zabielana
Ha ha ha to znowu ja dziś na obiad poleca się pyszna zupa szpinakowa
Odsłon: 107
Zupa grochowa
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 115