Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa gulaszowa z mięsem z indyka z dodatkiem pieczarek, papryki i dyni. Doskonale zaspokoi głód i rozgrzeje w jesienne chłodne dni.
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek również obieramy i drobno siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry lub ćwiartki /w zależności od wielkości/. W garnku w którym będziemy gotować gulasz /czyli dość dużym/ rozgrzewamy masło i wrzucamy cebulę i czosnek. Podsmażamy do czasu aż staną się szkliste. Następnie dodajemy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy ok. 10 min. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim mięso gulaszowe z indyka.Doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Gdy mięso się zrumieni dodajemy je do garnka z pieczarkami. Gorący bulion mieszamy z koncentratem i wlewamy do rondla z mięsem. Miąższ dyni kroimy w średniej wielkości kostkę i połowę dodajemy do gulaszu /w czasie gotowania dodany teraz miąższ rozgotuje się i zagęści zupę/ Gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie. Paprykę oczyszczamy, kroimy w kostkę i wraz z resztą dyni dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze ok. 5-7 min. - do czasu aż warzywa będą wystarczająco miękkie.