Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-10-2022
Witam serdecznie i zapraszam na jesienną zupę z dyni i jabłek. Zupa jest bardzo smaczna i jeżeli lubimy dynię, to na pewno będzie nam smakowała.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13068
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3596
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4443
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13068
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2446
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3596
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4443
Składniki
Z dyni usuwam pestki, obieram ze skórki, kroję na mniejsze kawałki i przekładam do garnka. Cebulę, czosnek również kroję na mniejsze kawałki i dodaję do dyni. Jabłka nie obieram, tylko usuwam gniazdo nasienne, kroję na mniejsze kawałki i dodaję do pozostałych składników. Garnek stawiam na gazie, dodaję przyprawy, bulion i gotuję pod przykryciem około 20 minut, do miękkości składników. Gdy składniki są już miękkie, zakręcam gaz a składniki w garnku rozdrabniam blenderem. Krem z dyni jest gotowy, dodatkowo podaję go z śmietaną i groszkiem ptysiowym. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa