Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-10-2022
Witam serdecznie i zapraszam na jesienną zupę z dyni i jabłek. Zupa jest bardzo smaczna i jeżeli lubimy dynię, to na pewno będzie nam smakowała.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 223
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2830
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 223
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2830
Składniki
Z dyni usuwam pestki, obieram ze skórki, kroję na mniejsze kawałki i przekładam do garnka. Cebulę, czosnek również kroję na mniejsze kawałki i dodaję do dyni. Jabłka nie obieram, tylko usuwam gniazdo nasienne, kroję na mniejsze kawałki i dodaję do pozostałych składników. Garnek stawiam na gazie, dodaję przyprawy, bulion i gotuję pod przykryciem około 20 minut, do miękkości składników. Gdy składniki są już miękkie, zakręcam gaz a składniki w garnku rozdrabniam blenderem. Krem z dyni jest gotowy, dodatkowo podaję go z śmietaną i groszkiem ptysiowym. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa