Do góry

Zupy Przepis na:

Jesienne zupa - na przecierze jarzynowym z cukinią i jabłkiem

Jesienne zupa - na przecierze jarzynowym z cukinią i jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 3577

Dodano:

Odsłon: 582

Jesienna zupa na przecierze jarzynowym, którą z powodzeniem możecie przygotować w domu - przepis krok po kroku. Przecier jarzynowy z cukinii, cebuli i jabłek dodajemy do zupy zamiast śmietany lub zasmażki z mąki pszennej. Zupa jest gęsta i bardzo smaczna :) Zupę doprawiamy ulubionymi przyprawami, ale niezbędny jest tutaj kwas z ogórków kiszonych, dzięki niemu smak jest lepszy - przypomina nieco zupę ogórkową. Jeżeli zupy Wam zostanie, następnego dnia możecie całość zmiksować na gładką masę i otrzymacie zupę krem z Waszymi ulubionymi dodatkami. Polecam Wam przepis na tą pożywną, jesienną zupę jarzynową, korzystajcie i ulepszajcie go! Pięknego dnia :)

Składniki

  • ok. 3 litry bulionu drobiowo-jarzynowego
  • 2 ziemniaki
  • 1 marchew
  • garść fasolki szparagowej
  • 6 łyżek ryżu
  • 1 cebula
  • 1/2 pora (tylko biała część)
  • 1 niewielka cukinia (bez skórki i nasion)
  • 2 pomidory (bez skórki i nasion)
  • 1 jabłko (bez skórki i gniazd nasiennych)
  • garść ulubionego makaronu
  • sporo posiekanego koperku
  • ok. 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • kwas z ogórków kiszonych do smaku
  • sól i pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jesienne zupa - na przecierze jarzynowym z cukinią i jabłkiem

Przygotowanie

  1. Obrane ziemniaki i marchew kroję w niewielką kostkę, fasolkę szparagową na kawałeczki.

  2. W garnku zagotowuję bulion, dodaję przygotowane warzywa, wsypuję ryż - gotuję na niewielkim ogniu przez 10 minut.

  3. Przygotowuję przecier jarzynowy :
    Cebulę, pora, cukinię, pomidory i jabłko kroję w kostkę - podduszam na maśle przez około 3 minuty, doprawiam odrobiną soli oraz cukru, całość dokładnie blenduję - dodaję przecier do gotującej się zupy.

  4. Następnie do zupy wrzucam posiekaną zieleninę, makaron, doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz kwasem z ogórków kiszonych - gotuję jeszcze 3 minuty i gotowe.

    Zupę podaję ze świeżym pieczywem.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 sierpnia 2017 Wszystkie warzywa z działki, reszta ze sklepu ;) Nic tylko robić, bo takie zupy super smakują.
Tylko nie strasz tą jesienią, bo jeszcze miesiąc lata xD
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń