Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zachciało mi się czystej zupki bez śmietany, tak więc ugotowałam :
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 246
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 25
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 246
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 25
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa na kościach.
Następnie dodać drobno pokrojony liść selera oraz ziemniaki pokrojone w kostkę.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać pokrojony liść lubczyk - magii oraz koszyczki kalafiora może być świeży, doprawić do smaku ulubioną jarzynką ( ja mam swoją ), gotować do miękkości kalafiora.
Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki
i jeszcze chwilę po gotować.
Zupę podałam ze świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.