Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zachciało mi się czystej zupki bez śmietany, tak więc ugotowałam :
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4150
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4150
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa na kościach.
Następnie dodać drobno pokrojony liść selera oraz ziemniaki pokrojone w kostkę.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać pokrojony liść lubczyk - magii oraz koszyczki kalafiora może być świeży, doprawić do smaku ulubioną jarzynką ( ja mam swoją ), gotować do miękkości kalafiora.
Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki
i jeszcze chwilę po gotować.
Zupę podałam ze świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.