Do góry

Zupy Przepis na:

Kalafiorowa.

Kalafiorowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 243 Ocena: 1059

Dodano:

Odsłon: 1427

Dziś zachciało mi się czystej zupki bez śmietany, tak więc ugotowałam :

Składniki

  • 1 dowolny kawałek mięsa z kością ( u mnie schabowe ),
  • 1 duża marchew,
  • 6 - 8 ziemniaków ( w zależności od gęstości zupy ),
  • 300 g kalafiora ( miałam swój z zamrażarki ),
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 2 liście laurowe,
  • 1 gałązka liści selera,
  • 1 łyżka liści lubczyk - magii,
  • 2 łyżki natki pietruszki.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa na kościach.

  2. Następnie dodać drobno pokrojony liść selera oraz ziemniaki pokrojone w kostkę.

  3. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać pokrojony liść lubczyk - magii oraz koszyczki kalafiora może być świeży, doprawić do smaku ulubioną jarzynką ( ja mam swoją ), gotować do miękkości kalafiora.

  4. Pod koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki

  5. i jeszcze chwilę po gotować.

  6. Zupę podałam ze świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń