Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna zupa, polecam.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37356
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37356
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Jajko wybić do miseczki i rozbełtać. Dodawać stopniowo mąkę pszenna i zagniatać ciasto. Powinno być dość twarde. Zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Lekko obsuszyć kluseczki. W garnku zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę na oleju rzepakowym. Dodać mięso z indyka pokrojone w grubą kostkę. Smażyć na wolnym ogniu, mieszać, aż mięso straci surowość. Dodać wrzątku 1,5 - 2 litry. Gotować ok. 20 min. Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować ok. 10 min. Dodać oczyszczone warzywa i gotować do miękkości. Dodać na koniec kluseczki i jeszcze gotować kilka minut. Dodać gałkę muszkatołową. pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Zupę podawać gorącą z posiekanym koperkiem. Smacznego.