Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną zupę na pewno każdemu znana pod nazwą kapuśniak. Zupa bardzo pożywna i lubiana przez moich domowników.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Mięso dokładnie opłukać, włożyć do garnka zalać zimną wodą. Gotować doprowadzając do zagotowania, zdjąć szumowiny wytworzone podczas gotowania. Warzywa obrać, opłukać dodać do gotującego wywaru , gotować około 20 min. dodać ziele angielskie, liście laurowe sól, pieprz i dalej gotować na wolnym ogniu. Gdy mięso i warzywa będą miękkie wyjąć , a do zupy dodać obrane pokrojone w kostkę ziemniaki , gotować do miękkości, następnie dodać kapustę kiszoną i gotować na wolnym ogniu ponownie 20 minut, po czym dodać rozgniecione warzywa oraz pokrojone mięso , wcześniej wyjęte. Na koniec dodać pokrojoną podsmażoną na maśle klarownym kiełbasę. Doprawić do smaku przyprawami według uznania. Zupę zagęścić zasmażką z mąki i masła. Gotową zupę obsypać posiekanym koperkiem i poszatkowaną natką pietruszki.