Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak wykonany przez mojego męża:) Akurat taka pyszna rozgrzewająca zupka nadaje się na takie zimne i pochmurne dni.
1. Kapustę posiekać, przełożyć do większego garnka. Zalać 2 litry zimnej wody, przyprawić vegetą i pieprzem, dodać ziele angielskie. Wymieszać, zagotować, zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem około 10 minut.
2. Posiekać czosnek,włoszczyznę obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach i włożyć do kapusty, gotować aż wszystko zmięknie. Ziemniaki pokroić w kostkę i w osobnym garnku ugotować do miękkości. Kiełbasę pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni wraz z cebulą i dodać do zupy. Gdy włoszczyzna i kapusta będą miękkie dodać ugotowane ziemniaki. Na patelni zrobić ciemną zasmażkę i dodać do zupy.
3. Na sam koniec można dodać soku z kapusty jeżeli kapusta była mało kwaśna.
Najlepszy bezmięsny kapuśniak
Odsłon: 871
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 108
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 200
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 1047
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2289
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 108
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 200
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 1047
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2289
Składniki
1. Kapustę posiekać, przełożyć do większego garnka. Zalać 2 litry zimnej wody, przyprawić vegetą i pieprzem, dodać ziele angielskie. Wymieszać, zagotować, zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem około 10 minut. 2. Posiekać czosnek,włoszczyznę obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach i włożyć do kapusty, gotować aż wszystko zmięknie. Ziemniaki pokroić w kostkę i w osobnym garnku ugotować do miękkości. Kiełbasę pokroić w plasterki i obsmażyć na patelni wraz z cebulą i dodać do zupy. Gdy włoszczyzna i kapusta będą miękkie dodać ugotowane ziemniaki. Na patelni zrobić ciemną zasmażkę i dodać do zupy. 3. Na sam koniec można dodać soku z kapusty jeżeli kapusta była mało kwaśna.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupy
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Zupy
Kapuśniak z młodej, kiszonej kapusty.
Zupy
Pyszne Shio Ramen
Zupa na podsmażonych pieczarkach
Zupa pieczarkowa o bogatym smaku i aromacie, który uzyskamy dzięki podsmażeni...
Odsłon: 134
Aromatyczny rosół na skrzydełkach
Pyszny aromatyczny rosołek na skrzydełkach z kurczaka. Rosół rozgrzewający do...
Odsłon: 1051