Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę zupkę mam od mamy i bardzo dobrze pamiętam smak kapuśniaku z dzieciństwa...
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6752
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 225
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 174
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 420
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6752
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 225
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 174
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 420
Składniki
Kapustę kiszoną poszatkować aby nie była taka długa. Włożyć do garnka, wlać wody aby była zakryta i podgotować. W drugim garnku ugotować mięso z warzywami (marchewkę kroję w kosteczkę albo ścieram na tarce o dużych oczkach), listkiem laurowym i zielem angielskim. Jak kapusta podgotuje się, przelać ja do garnka z mięsem i dalej gotować, wsypując kaszę. Ziemniaki pokroić w kosteczkę i lekko podgotować w osobnym garnku i dopiero wtedy już podgotowane dodać do zupy. Dorzucić pokrojoną w plasterki kiełbaskę. Na koniec doprawić solą, pieprzem oraz wlać sok pomidorowy. Całość zagotować.