Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak ugotowany z domowego kiszenia kapusty z żurawiną, na wędzonym boczku i kiełbasie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12886
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1463
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14160
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5871
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12886
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1463
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14160
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5871
Składniki
W 1,5 litra wody gotujemy skórkę z boczku, ziemniaki i pęczak, jednocześnie smażymy pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę. Gdy ziemniaki są miękkie wrzucamy usmażony boczek z kiełbasą, tylko bez tłuszczu, bo na tym tłuszczu podsmażymy kapustę kiszoną z sokiem. Podczas smażenia kapusty posypujemy ją majerankiem i mieszamy.
Do gotującej się na wolnym ogniu zupy, dodajemy pastę rosołową i pozostałe przyprawy. Gdy kapusta troszkę się podsmaży, dodajemy ją do garnka i gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie (około 60 minut). Gotową zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!