Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak ugotowany z domowego kiszenia kapusty z żurawiną, na wędzonym boczku i kiełbasie.
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13010
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 42
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13010
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 79
Składniki
W 1,5 litra wody gotujemy skórkę z boczku, ziemniaki i pęczak, jednocześnie smażymy pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę. Gdy ziemniaki są miękkie wrzucamy usmażony boczek z kiełbasą, tylko bez tłuszczu, bo na tym tłuszczu podsmażymy kapustę kiszoną z sokiem. Podczas smażenia kapusty posypujemy ją majerankiem i mieszamy.
Do gotującej się na wolnym ogniu zupy, dodajemy pastę rosołową i pozostałe przyprawy. Gdy kapusta troszkę się podsmaży, dodajemy ją do garnka i gotujemy aż wszystkie składniki będą miękkie (około 60 minut). Gotową zupę wlewamy do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!