Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna i lubiana zupa , polecana szczególnie na zbliżającą się jesień.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 21948
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8878
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 702
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8481
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 21948
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8878
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 702
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8481
Składniki
Marchewkę,pietruszkę ,cebulę,pora, selera pokroić w kostkę.Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę.W garnku rozgrzać olej wrzucić cebulę i dusić 1 min.,dodać kiełbasę ,boczek ,smażyć 5 min.,dodać wszystkie warzywa doprawić solą ,pieprzem,dodać liść laurowy, ziele angielskie,po troszku kminku,rozmarynu,cząbra. Całość dusić 5 min.Zalać gorącą gotowaną wodą i gotować.
Kapustę przepłukać ,pokroić na mniejsze części dodać do gotującej się zupy.Całość gotować 40 min.
Ziemniaki obrać ,pokroić w kostkę ,ugotować oddzielnie.Dodać do gotującej się zupy ,kiedy ta będzie się gotować już 30 min.Gotować razem 5 min.Dodać przecier pomidorowy,zahartowaną śmietanę,doprawić bazylią i białym pieprzem,całość gotować 2 min Smacznego.