Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna i lubiana zupa , polecana szczególnie na zbliżającą się jesień.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1823
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1587
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2042
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1823
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1587
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1542
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2042
Składniki
Marchewkę,pietruszkę ,cebulę,pora, selera pokroić w kostkę.Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę.W garnku rozgrzać olej wrzucić cebulę i dusić 1 min.,dodać kiełbasę ,boczek ,smażyć 5 min.,dodać wszystkie warzywa doprawić solą ,pieprzem,dodać liść laurowy, ziele angielskie,po troszku kminku,rozmarynu,cząbra. Całość dusić 5 min.Zalać gorącą gotowaną wodą i gotować.
Kapustę przepłukać ,pokroić na mniejsze części dodać do gotującej się zupy.Całość gotować 40 min.
Ziemniaki obrać ,pokroić w kostkę ,ugotować oddzielnie.Dodać do gotującej się zupy ,kiedy ta będzie się gotować już 30 min.Gotować razem 5 min.Dodać przecier pomidorowy,zahartowaną śmietanę,doprawić bazylią i białym pieprzem,całość gotować 2 min Smacznego.