Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna i lubiana zupa , polecana szczególnie na zbliżającą się jesień.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4151
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 58
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4151
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 58
Składniki
Marchewkę,pietruszkę ,cebulę,pora, selera pokroić w kostkę.Kiełbasę i boczek pokroić w kostkę.W garnku rozgrzać olej wrzucić cebulę i dusić 1 min.,dodać kiełbasę ,boczek ,smażyć 5 min.,dodać wszystkie warzywa doprawić solą ,pieprzem,dodać liść laurowy, ziele angielskie,po troszku kminku,rozmarynu,cząbra. Całość dusić 5 min.Zalać gorącą gotowaną wodą i gotować.
Kapustę przepłukać ,pokroić na mniejsze części dodać do gotującej się zupy.Całość gotować 40 min.
Ziemniaki obrać ,pokroić w kostkę ,ugotować oddzielnie.Dodać do gotującej się zupy ,kiedy ta będzie się gotować już 30 min.Gotować razem 5 min.Dodać przecier pomidorowy,zahartowaną śmietanę,doprawić bazylią i białym pieprzem,całość gotować 2 min Smacznego.